Ruta urbana

Llocs d'interés

 

Església Parroquial de Sant Blai de Bot

Quart de Gavarres | Icona-Patrimoni-1-UbicacióA la plaça de l’Església


Cal destacar l'Església Parroquial de Sant Blai de Bot, datada al segle XVII. És, bàsicament, d'estil renaixentista. Les dates 1619-1621 figuren inscrites en dues claus de volta. L'església és una nau de planta rectangular amb tres trams sense transsepte i capçalera poligonal tallada. Els murs són de pedra picada amb arcs de mig punt on es recolzen les voltes de creueria de la nau quadripartida i les capelles laterals.

El campanar és quadrat i consta de dos cossos. Es troba al costat de l'epístola com també la senzilla porta d'accés, damunt la qual hi ha un frontó partit amb un petit nínxol amb la imatge de Sant Blai, patró de la població.

 

Casa de Paladella

Quart de Gavarres | Icona-Patrimoni-1-UbicacióAl c. Major


Hem de fer esmena de la Casa de Paladella. És un tipus de vivenda senyorial molt repetida en aquesta zona, que uneix les línies gòtiques i populars, juntament amb formes clàssiques. Aquesta casa pertany a la família Paladella i va ser construïda a finals de segle XVII i principis del XVIII.

 

 

El Collet de Sant Antoni

Quart de Gavarres | Icona-Patrimoni-1-UbicacióAl camí dels Horts


El Collet de Sant Antoni, monument dedicat al culte de Sant Antoni de Pàdua. Està situat al camí dels horts, prop de la població. La creu, que data de l'any 1759, ha estat restaurada recentment. Es troba envoltada d'una petita àrea que convida a la parada i el descans.
 

Subscriure a
Menu

Menú principal