Sistema d’Alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils

10/03/2023

Sistema d’Alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils

Direcció General de Protecció Civil informar que aquest mes de febrer s’ha posat en funcionament el sistema d’Alertes de Protecció Civil a telèfons mòbils en el marc del compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que imposa l'obligació a tots els països membres de disposar de sistemes d'alerta per situacions d’emergència greu basats en l’enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.
 
És una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Malgrat que s’espera que s’utilitzi en comptades ocasions, aquest sistema tindrà un important impacte social, ja que esdevindrà un missatge de difusió massiva a la població. Això implica una important tasca informativa per donar a conèixer a la ciutadania aquest nou sistema. Per això, Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya ha engegat una àmplia campanya de difusió a través de mitjans de comunicació, de material web i xarxes socials i de proves d’enviament.

Per aquest motiu us adjuntem la informació detallada del funcionament d’aquest sistema d’avisos massius, que ens han fet arribar.

Alhora també us comuniquem el calendari previst per a les proves:

.         Comarques de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida: 28 de febrer
·         Comarques de les Terres de l’Ebre, Tarragona i Penedès: 12 d’abril
·         Comarques de Girona i Catalunya Central: 27 d’abril
·         Comarques de Barcelona: 31 de maig

LINK

/sites/bot/files/recursos/sistema_alertes_proteccio_civil.pdf

TUTORIAL

 

Menu

Menú principal